Wat heb je nodig voor 4 personen:
* Hoe maak je eenvoudig bloemkoolrijst met een blender:
Kook water in een waterkoker. Haal de groene bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkoolrozen in grove stukken.
Doe ze in de blender en laat de blender malen tot het fijn genoeg geworden is. Doe het in een vergiet en giet rustig het kokend hete water erover uit, laat het goed uitlekken.
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een royale kom of schaal de geraspte kaas met de bloemkoolrijst, het volkorenmeel, de eieren en masalakruiden. Breng het op smaak met peper en een snuf zout. Doe een derde van het mengsel in het hakmolentje van een staafmixer en maal het fijn. Doe het terug in de kom en meng door de rest van het bloemkoolmengsel.
Vorm met vochtige handen de burgers met doorsnede 10 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het in een half uur in de oven lichtbruin en gaar.
Kook ondertussen de tuinbonen 2 minuten en giet ze af en spoel ze direct onder de koude kraan zodat de garing stopt. Laat het uitlekken in een vergiet.
Doe de muntblaadjes met de knoflook en yoghurt in het hakmolentje van de staafmixer en maal het tot een saus. Breng het op smaak met peper. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en schep het om met de tuinbonen en de helft van de yoghurtmuntsaus. Breng het weer op smaak met peper.
Verwarm de pitabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de pita broodjes open, vul ze met een bloemkoolburger en een schep van de tuinbonensalade.
Serveer de rest van de tuinbonensalade en de yoghurt-muntsaus naast de burger. Eet smakelijk!