• Dalipassage 13
  • 7811DA EMMEN
  • Klantenservice: 0591-227910
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

Onderhoud


Onderhouds- en Gebruikstips


----------------------------------------------


Carbonstalen Messen


  • Bij het snijden van zure vruchten of groenten kan oxidatie optreden wat donkere verkleuring van het staal kan geven. Dit maakt het mes niet minder scherp en is volkomen onschadelijk!
  • Door na elk gebruik het mes af te vegen met een vochtige doek worden roestvlekken voorkomen.
  • De donker verkleuring van het staal kan weggehaald worden door het gebruik van een roest gum.


  • De houten heften van uw mes zijn met natuurlijke oliën behandeld. Hout is een natuurproduct, daarom moet het houten heft van uw mes af en toe met een beetje (lijn) olie ingesmeerd worden zodat het in een mooie en goede conditie blijft.
  • Elk mes moet regelmatig na geslepen (wetten) worden. Door het gebruik ontstaan kleine braampjes die het mes minder scherp maken. Een carbonstalen mes is na 3x wetten langs een wetstaal van keramiek weer scherp. Wetten kunt u ook doen met de ongeglazuurd onderkant van bijvoorbeeld een bordje of een kopje of een elektra stop uit een oudere meterkast. Gebruik geen slijpmachine, deze verdikken en beschadigen de snede van het mes.
  • Een carbonstalen mes met een houten handvat mag het mes niet in de afwasmachine. Wanneer het mes is gereinigd in de afwasmachine vervalt de garantie!


  • Gebruik snijplanken met een zacht oppervlak, zoals kunststof, kersen, berken of sparrenhout.
  • Planken van glas, marmer, bamboe en eucalyptus zijn niet geschikt.


  • Wrik niet met het mes en snijd geen bevroren of harde materialen, het lemmet is erg dun en daardoor extra scherp.


----------------------------------------------


RVS Stalen Messen


  • De houten heften van het mes zijn met natuurlijke oliën behandeld. Hout is een natuurproduct, daarom moet het houten heft van het mes af en toe met een beetje (lijn) olie ingesmeerd worden zodat het in een mooie en goede conditie blijft.
  • Elk mes moet regelmatig na geslepen (wetten) worden. Door het gebruik ontstaan kleine braampjes die het mes minder scherp maken. Een RVS mes is na tien keer wetten langs een wetstaal van keramiek weer scherp. Wetten kunt u ook doen met de ongeglazuurd onderkant van bijvoorbeeld een bordje of een kopje of een elektra stop uit een oudere meterkast. Gebruik geen slijpmachine, deze verdikken en beschadigen de snede van het mes.
  • Een RVS mes met een kunststof handvat kan in de afwasmachine, al het is wel beter om het met de hand af te wassen.


  • Gebruik snijplanken met een zacht oppervlak, zoals kunststof, kersen, berken of sparrenhout.
  • Planken van glas, marmer, bamboe en eucalyptus zijn niet geschikt.


  • Wrik niet met het mes en snijd geen bevroren of harde materialen, het lemmet is erg dun en daardoor ook extra scherp.