• Dalipassage 13
  • 7811DA EMMEN
  • Klantenservice: 0591-227910
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

Blog

Pasen 2020

08 april 2020

Paascadeau's 2020


Pasen is dit jaar een ander feestweekend dan we gewend zijn. Familiebezoek zit er helaas niet in. Samen eten in de zonnestralen van een late zondagmorgen met alle kinderen en opa en oma aan de mooi gedekte tafel in onze serre, het zal dit jaar niet gebeuren. Maar des te meer gaan we ons best doen er toch iets gezelligs van te maken met ons gezin. We hebben bedacht dat iedereen iets lekkers mag verzinnen voor de brunch en dat ook zelf gaat maken. Dat worden leuke en lekkere verrassingen.



Dus dan toch die mooi gedekte paastafel met lekkere broodjes, geverfde eitjes natuurlijk en ander heerlijk beleg en het heerlijks wat nog even een verrassing blijft. De kinderen gaan mooie menukaartjes maken en boven de tafel hangen ze zelfgeknutselde paasversieringen. Daar zijn ze de komende dagen mooi een tijdje zoet mee.


In onze familie zijn we ook gewend cadeautjes te geven met pasen als we samen aan tafel zitten. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen gaan we ze dus maar versturen. Samen met een lieve kaart en de beste paaswensen.





Robert Herdermessen altijd een geslaagd geschenk!


Robert Herdermessen heeft leuke cadeautips voor jou. Want die ambachtelijke messen van Herder worden erg gewaardeerd als cadeau. Leuk om te geven aan een kind dat het huis uitgaat, voor jarenlang snijplezier. Of juist aan je ouders. Hun vader en moeder sneden vroeger ook al met messen van Herder. Oma schilde de aardappelen en sneed de groenten met haar Molenmesje en opa schilde zijn appeltje altijd met zijn oude Herder zakmes. 




Kies uit de brede collectie, van schilmessen en dunschillers, mooi bestek en tafelmessen tot de koksmessen. Alles ambachtelijk gemaakt en hand geslepen door de vakmensen van Herder.


Wij van Robert Herdermessen kunnen je cadeau mooi verpakken voor je en versturen het zo snel mogelijk. Zo hebben de blijde ontvangers jouw mooie paascadeau op tijd in huis.


We wensen jullie een Vrolijk Pasen!





Glutenvrije broccolitaart

20 februari 2020

We gaan vandaag een heerlijke glutenvrije broccolitaart maken. Niet kant en klaar uit een pakje maar helemaal zelf gemaakt. Omdat één van de gasten vandaag glutenvrij moet eten maken we om te beginnen het deeg natuurlijk glutenvrij en uiteraard de vulling ook.


Glutenvrij koken begint met een schone keuken

Als je glutenvrij eten gaat bereiden is een schone keuken erg belangrijk omdat overal onzichtbare resten van de gluten uit tarwe kunnen zitten. Dus het werkblad, de snijplanken, pannen en dergelijke maar ook de messen en andere hulpmiddelen, zorg dat ze echt goed schoon zijn.




De glutenvrije ingrediënten voor dit recept zijn in de supermarkt te vinden in het speciale glutenvrije vak.


Glutenvrije broccolitaart start met deeg

Bereiding van het taartdeeg:


– springvorm van 24 cm:

– 200 gram glutenvrije bloem

– 100 gram margarine

– 90 gram zuivelspread

– 1,5 el koud water

– 1 el blanke natuurazijn

– 1 tl bakpoeder

– mespunt zout


Meng alle ingrediënten en kneed met koele handen goed door.

Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.


Verwarm de oven voor op 200°C, onder-bovenwarmte.




Ingrediënten voor de vulling:


– 500 gr broccoli, in kleine roosjes gesneden

– 1 grote ui, fijn gesnipperd

– 1 teen knoflook, fijn gesnipperd

– 300 gram rundergehakt

– 2 eieren

– 1 eetlepel olijfolie of braadboter

– royale scheut melk

– peper, zout

– oregano

– geraspte kaas

– glutenvrij paneermeel. Als je ook glutenvrij brood eet maak je zelf heerlijk paneermeel door gedroogde broodkapjes in de keukenmachine te vermalen.


Het fijn snijden van uien en knoflook en in kleine roosjes snijden van de broccoli gaat handig en snel met het Herder Molen schilmesje.


Wist je dat Herder ook een groot keukenmes heeft? Van vlijmscherp carbonstaal net als het beroemde schilmesje. Dit grote keukenmes snijdt alle groenten maar is ook erg geschikt voor het snijden van taart. Zeker een hartige taart wil je graag mooi strak aansnijden. Dat lukt zonder moeite met dit keukenmes.


keukenmes carbonstaal


Het bereiden van de vulling

Kook de broccoli 7 minuten in water met zout en laat het daarna goed uitlekken.


Fruit de fijn gesneden ui en en de knoflook kort totdat het glazig wordt. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.


Doe de roosjes broccoli erbij en breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.


Bekleed de ingevette springvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met glutenvrij paneermeel. Schep de vulling in de vorm.


Klop de eieren met de melk en peper en zout goed los. Schenk dit over de vulling. Strooi de geraspte kaas er als laatste overheen.

Bak de taart 40 minuten af in het midden van de oven. Stel de temperatuur na 10 minuten bij naar 180°C.


Laat de glutenvrije broccolitaart na het bakken even 5 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.


Snijd de taart in mooie strakke punten met het grote keukenmes van Herder. Dat mes is superhandig in de keuken. Voor het snijden van alle soorten groenten maar dus ook ook voor taart.


Herder keukenmes groot


Herder schilmesje niet rvs


Herder schilmes rvs



Inmiddels zijn we de feestmaand december al weer ruim voorbij. De start van een nieuw jaar staat voor veel mensen in het teken van de goede voornemens. Daarbij staat gezondheid dan vaak in het middelpunt.



Gevarieerde groenten, lekker en gezond.


Bewust bezig zijn met wat je eet en drinkt is goed voor je lichaam en je brein, zei ik eens tegen mijn puberzoon. Fout natuurlijk, want die populaire hap bij de overbekende fastfoodketen eet hij altijd heel bewust, was zijn gevatte antwoord…

Maar gezond leven hoeft niet ingewikkeld te zijn of met hippe en meestal dure producten. Gewone Hollandse groenten passen heel goed bij een gezonde leefstijl.

Gezond eten en lekker dat is ook bij ons altijd de uitdaging. De keuze aan groenten, fruit, vlees, vis en vegetarische producten is zo groot dat het ook niet moeilijk is.



Sajoer boontjes, zoet en licht pittig


Sperziebonen kun je op 1001 manieren bereiden.


Vandaag gaan we lekker èn gezond èn makkelijk koken met smaken uit de Indische keuken. We wokken kalkoenfilet en sperzieboontjes met een boemboe sajoer boontjes. Sajoer is een zoete en licht pittige boemboe met pinda. Je hoeft niet speciaal voor ingrediënten naar de toko want deze boemboe haal ik gewoon in de supermarkt.


Sajoer boontjes,voor 4 personen:

  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram kalkoenfilet
  • een ui
  • 2 tenen knoflook
  • een paprika of zoete puntpaprika
  • zilvervliesrijst
  • wokolie
  • zout en peper, kipkruiden
  • twee handjes pinda’s


We snijden de groenten vandaag met ons scherpe Molenmesje. Het carbonstalen lemmet is weergaloos. Daarmee punt je snel de boontjes en ook het snijden van de andere groenten gaat zonder enige moeite. Wist je dat deze ambachtelijk gemaakte Molenmesjes ook verkrijgbaar zijn in RVS uitvoering?



 

Sajoer boontjes, aan de slag

Was de groenten en punt de boontjes en snijd ze midden door. Kook ze 10 minuten in water met zout. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de ui en de knoflook fijn met je Molenmesje. Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd deze in stukjes.

Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes en kruid het met peper en zout of, niet al te veel, met kipkruiden.




Doe olie in de wok en bak de kalkoenfilet goudbruin. Voef ui en knoflook toe als het begint te bruinen. Als de ui glazig wordt voeg de paprika toe.

Gril de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter. Als ze goudbruin worden doe je ze op een bord, dan stopt het garen.

Giet de boontjes af, laat even uitstomen en voeg ze toe in de wok.

Voeg de boemboe pasta toe aan de wok en daarbij wat water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer en meng het goed door elkaar zodat de boemboe goed oplost.

Doe een deksel op de wok en laat het op een zacht pitje 5 minuten pruttelen onder af en toe omroeren.

Giet de rijst af en laat het even nastomen indien nodig.

Serveer het gerecht, rijst en de sajoer eroverheen, strooi wat pinda’s eroverheen. Kroepoek is ook altijd lekker hierbij.

Smakelijk eten!

En weet je wat ook om te smullen is? Vervang de boontjes door spruitjes en de pinda’s door pijnboompitjes. Zalig!