• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Boontjes op Indische wijze

14 januari 2020

Inmiddels zijn we de feestmaand december alweer ruim voorbij. De start van een nieuw jaar staat voor veel mensen in het teken van de goede voornemens. Daarbij staat gezondheid dan vaak in het middelpunt.


Bewust bezig zijn met wat je eet en drinkt is goed voor je lichaam en je brein, zei ik eens tegen mijn puberzoon. Fout natuurlijk, want die populaire hap bij de overbekende fastfoodketen eet hij altijd heel bewust, was zijn gevatte antwoord…


Maar gezond leven hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Gewone Hollandse groenten passen heel goed bij een gezonde leefstijl.



Gezond en lekker eten is bij ons altijd de uitdaging. De keuze aan groenten, fruit, vlees, vis en vegetarische producten is zo groot dat het ook niet moeilijk is.


Gevarieerde groenten, lekker en gezond!


Sajoer boontjes: Zoet en licht pittig

Vandaag gaan we lekker, gezond en makkelijk koken met smaken uit de Indische keuken. We wokken kalkoenfilet en sperzieboontjes met een boemboe sajoer boontjes. Sajoer is een zoete en licht pittige met pinda. Je hoeft niet speciaal voor ingrediënten naar de toko want deze boemboe haal ik gewoon in de supermarkt.


Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram kalkoenfilet
  • Boeboe Sajour boontjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika of zoete puntpaprika
  • Zilvervliesrijst
  • Wokolie
  • Zout
  • Peper
  • Kipkruiden
  • Twee handjes pinda’s


En weet je wat ook om te smullen is? Vervang de boontjes door spruitjes en de pinda’s door pijnboompitjes. Zalig!


We snijden de groenten vandaag met ons scherpe Molenmesje. Het carbonstalen lemmet is weergaloos. Daarmee punt je snel de boontjes en ook het snijden van de andere groenten gaat zonder enige moeite. Wist je dat deze ambachtelijk gemaakte Molenmesjes ook verkrijgbaar zijn in RVS?


Sperziebonen kun je op 1001 manieren bereiden


Bereiding:

  1. Was de groenten en punt de boontjes en snijd ze midden door. Kook ze 10 minuten in water met zout. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn met je Molenmesje. Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd deze in stukjes.
  3. Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes en kruid het met peper en zout of, niet al te veel, met kipkruiden.
  4. Doe olie in de wok en bak de kalkoenfilet goudbruin. Voeg ui en knoflook toe als het begint te bruinen. Als de ui glazig wordt voeg de paprika toe.
  5. Gril de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter. Als ze goudbruin worden doe je ze op een bord, dan stopt het garen.
  6. Giet de boontjes af, laat even uitstomen en voeg ze toe in de wok.
  7. Voeg de boemboe pasta toe aan de wok volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer en meng het goed door elkaar zodat de boemboe goed oplost.
  8. Doe een deksel op de wok en laat het op een zacht pitje 5 minuten pruttelen onder af en toe omroeren.
  9. Giet de rijst af en laat het even nastomen indien nodig.
  10. Serveer het gerecht, rijst en de sajoer eroverheen, strooi wat pinda’s eroverheen. Kroepoek is ook altijd lekker hierbij.


Smakelijk eten!