• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Iedereen die geniet van een lekker stukje kaas weet ook dat het mooi snijden van kaas vaak best lastig is. Veel messen, zelfs speciale kaasmesjes, laten vaak te wensen over. Dit komt door de grote verschillen in kazen: zacht, rul, fragiel, hard, brokkelig, grote dichtheid of grote gaten. De ene kaas plakt, de tweede kom je niet door heen en de derde brokkelt af. Ga er maar eens aan staan als mes; het is ook nooit goed.


Bij Robert Herder was dat probleem het vertrekpunt voor het ontwikkelen van een nieuw soort kaasmes. Nou ja, kaasmessen wel te verstaan: iedere kaassoort verdient zijn eigen mes.


Wat volgde was een proces van nadenken, brainstormen, ontwikkelen en doorontwikkelen. Met niet één of twee maar met de beste en lekkerste kazen uit Europa. Uiteindelijk werden er vier bijzondere kaasmessen ontwikkeld.Pano met unieke bolgeslepen kartels

De Pano is een prachtig ontworpen kaasmes voor hardere kazen waar je ook brood mee kunt snijden. Essentieel tijdens de ontwikkeling was de keuze van de beste soort kartels. Moeten die golvend of meer getand worden? Lang of kort? Breed of juist heel fijn? Ook belangrijk was de hoek en de keuze voor een buigzaam of juist stugger lemmet.


Links- en rechtshandig te gebruiken

Het feit dat dit mes aan twee kanten snijdt is ook erg handig. Dit komst doordat de kartels aan beide zijden zijn geslepen. Dus kun je er zowel links- als rechtshandig mee snijden! Dat is een zeldzaamheid in messenland.


Broodmes Herder Pano


Handgevormd pruimenhouten heft

Bij Robert Herder maken ze messen nog altijd volgens de traditie met de hand. Zo ook de Pano, met veel vakmanschap, geduld en precisie. De uitvoering met een prachtig pruimenhouten heft in een mooie golvende lijn is een genot om naar te kijken. Het is helemaal met de hand gevormd en vervaardigd. Fijne olie geeft het heft de prachtige vlam van het pruimenhout. Perfect om mee te snijden, want het ontwerp is zo bedacht dat je vingers niet in de kaas komen.


Pano snijdt soepel door stevig brood en harde kaas

Bovendien maken de wijd uitstaande kartels van de Pano dat je er ook prima een stukje brood mee snijdt, daarmee is de Pano het ideale mes op de kaasplank. De Pano snijdt zonder probleem stokbrood maar ook zwaarder brood met bijvoorbeeld vruchten of noten. Korsten zijn geen enkele belemmering: de bolstaande kartels snijden perfect hardere kaassoorten. Kortom: de Pano is dé uitkomst voor alle kaas- en broodliefhebbers!