• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Naast prachtige messen voor thuisgebruik maakt Herder ook messen voor de professional. Het succes van Herder begon ruim honderd jaar geleden met professionele messen. Denk maar eens aan het boerenzakmes, een eerlijk stuk basisgereedschap pur sang. Maar ook de kleermaker en de schoenmaker gebruikten Herder messen.


Herder messen: professionele kwaliteit

Herder kiest nog altijd voor ambachtelijk werken met grondstoffen van hoge kwaliteit. Dat was én is de basis voor het succes van het wereldberoemde merk. De herdermessen zijn van professionele kwaliteit dankzij de goed doordachte ontwerpen met ergonomie en veiligheid op de eerste plaats.Elke tuinder kent het bloemenmesje

De tuinderswereld kent al generaties lang de kwaliteit van het ambachtelijk gemaakte Herder mes, specifiek van het Herder bloemenmesje. Het mesje is klein en handzaam, en een heel belangrijk stuk gereedschap bij het snel zonder rafels en scheuren snijden van bloemen en planten of het oogsten van fruit. Die grote tevredenheid blijkt wel uit de vele orders die wij jaarlijks mogen leveren.Een klein maar onmisbaar stuk gereedschap in de tuinderswereld is het Herder bloemenmesje.

Gemaakt voor het trefzeker en glad afsnijden van bloemen en andere tuinbouwproducten.


Snel en veilig werken door goede grip

Een Herder bloemenmesje heeft een kort maar zeer scherp lemmet van extra hard carbonstaal. Vanwege die hardheid kan het met de Solinger dunslijptechniek heel dun worden geslepen en wordt het vlijmscherp. Daardoor snij je met een bloemenmesje in één haal een plant- of bloemstengel door. Dat is prettig en snel werken én levert een mooi eindproduct dat klaar is voor de verkoop naar handel of consument.


Bloembinders werken graag met het bloemenmesje

Iedere bloembinder weet het Herder bloemenmesje te waarderen. Het handzame houten heft ligt vast in de handpalm en het korte lemmet werkt snel en veilig. Het bloemenmesje glijdt niet weg in vochtige handen. Het helpt de bloembinder met het vakkundig samenstellen van de mooiste bloemstukken.De Solinger dunslijptechniek

Herder vervaardigt messen anders dan de industriële standaard. Het gehele mes wordt met de hand gemaakt en geslepen. Dat slijpen gebeurt met de speciale Solinger dunslijptechniek. Die is alleen toepasbaar op messen van extra gehard staal, zoals carbonstaal. Het resultaat is een vlijmscherp mes dat ook nog eens jarenlang scherp blijft zonder slijpbeurten. Even wetten of aanzetten is voldoende voor een vlijmscherpe snede.