• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Kaas is een delicatesse naar de letter van het woord. Geen kaassoort is hetzelfde: hard, zacht, brokkelig, plat, bol of klein. Met één kaasmes al die verschillen in structuur en hardheid goed kunnen snijden is een onmogelijke taak. Robert Herder bracht de exclusieve Fromago lijn met vier kaasmessen van hoog niveau op de markt.


Fromago Kapro hèt mes voor geitenkaas

Eén van de prachtige kaasmessen uit die Fromago lijn is de Kapro: speciaal ontwikkeld voor het snijden van geitenkaas. De Kapro is het enige mes uit deze serie zonder kartels. Bij geitenkaas is het belangrijk dat het mes goed door de korst én de zachte binnenkant van de kaas komt. Daar zijn kartels niet geschikt voor.


Kaasmes Kapro


Toen ze bij Robert Herder de ruwe plannen voor het vervaardigen van een lijn kaasmessen gingen doorontwikkelen zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. Alle vooraanstaande kaassoorten die in Europa worden gemaakt zijn de revue gepasseerd. Met de uit vier modellen bestaande Fromago serie kun je die allemaal aan.


Kapro gaat moeiteloos door korst en kaas

Geitenkaasjes zijn over het algemeen klein en daar is uiteraard rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van dit unieke kaasmes. Het lemmet van 8,5 cm is licht gebogen met een gladde snede en gaat moeiteloos door de delicate geitenkaas. Zowel de hardere korst van de kaas als de zachte binnenkant snijd je zonder enige moeite. Net als bij de andere messen uit de Fromago serie is het lemmet onder een hoek geplaatst ten opzichte van het heft zodat je hand niet in de kaas komt tijdens het snijden.Pruimenhouten heft is prachtig vlammend


Bij Robert Herder worden de messen nog altijd volgens de oude traditie met de hand vervaardigd. Zo ook de Kapro, met veel liefde voor het vak, geduld en precisie. De uitvoering met een prachtig vlammend pruimenhouten heft in een mooie golvende lijn is een genot om naar te kijken. Fijne olie geeft het heft die prachtige vlam van het pruimenhout.Fromago is een exclusieve serie van Robert Herder. Topkwaliteit op ambachtelijke basis. Ieder mes wordt handgemaakt van begin tot eind. Een aanwinst waar je heel lang plezier van zult hebben. Ook als cadeau is een Fromago mes heel geschikt voor de kaasliefhebber!


Kaas is een delicatesse naar de letter van het woord. Geen kaassoort is hetzelfde: hard, zacht, brokkelig, plat, bol of klein. Met één kaasmes al die verschillen in structuur en hardheid goed kunnen snijden is een onmogelijke opgave.Fromago Mola kaasmes ideaal voor zachte kaas

De exclusieve lijn Fromago kaasmessen die Robert Herder heeft ontwikkeld is echt uniek. Voor de verschillende soorten kaas een speciaal mes, dat vind je nergens. Geen frustraties meer bij de kaasplank, geen gehak of geplak. Gewoon zonder moeite een mooi stukje of plakje kaas afsnijden. Bovendien zijn deze messen nog eens erg mooi om te zien. Een sierlijk licht golvend design, een prachtig pruimenhouten heft. Kortom: een sieraad op tafel.


Geen geplak en kaas aan de vingers

De Mola is het kaasmes dat bedoeld is voor zachte kazen. Iedereen weet dat het snijden van zachte kaas een uitdaging is als je een mooi afgesneden stukje wilt dat niet in elkaar is gedrukt. Met een slecht mes druk je altijd te hard en plet je de kaas. Met je vingers moet je de kaas van het lemmet af pakken omdat het altijd plakt. Dat probleem is uit de wereld bij het gebruik van de Mola.


Kaasmes Mola


Serveren met de gevorkte punt

De Mola is speciaal geschikt voor zachte kazen vanwege het lange en smalle lemmet zodat kaas niet plakt. Snijden gaat moeiteloos dankzij de golvende tanden die aan één kant geslepen zijn. Het lemmet staat ten opzichte van het heft onder een hoek zodat je hand niet in de kaas komt bij het snijden. Met de gevorkte punt serveer je heel eenvoudig een stukje kaas zonder het vast te hoeven pakken. Dat is handig en voor je gasten en jezelf wel zo hygiënisch.


Een feest op de kaasplank

Ook mag de Mola gezien worden. Zo wordt je tafel extra feestelijk met bij de rijk gesorteerde kaasplank een mes dat een lust voor het oog is. Je gasten snijden probleemloos. De gesneden kaas staat extra mooi op de broodjes. Zo snijdt het mes aan twee kanten.Bij Robert Herder worden de messen nog altijd volgens de oude traditie met de hand vervaardigd. Zo ook de Fromago serie, met veel liefde voor het vak, geduld en precisie. Fromago is een exclusieve lijn van Robert Herder. Topkwaliteit van echte ambachtsmensen. Ieder mes wordt handgemaakt van begin tot eind. Een aanwinst waar

je heel lang plezier van zult hebben. Ook als cadeau voor de liefhebber van kaas is een Fromago mes heel geschikt!


Iedereen die geniet van een lekker stukje kaas weet ook dat het mooi snijden van kaas vaak best lastig is. Veel messen, zelfs speciale kaasmesjes, laten vaak te wensen over. Dit komt door de grote verschillen in kazen: zacht, rul, fragiel, hard, brokkelig, grote dichtheid of grote gaten. De ene kaas plakt, de tweede kom je niet door heen en de derde brokkelt af. Ga er maar eens aan staan als mes; het is ook nooit goed.


Bij Robert Herder was dat probleem het vertrekpunt voor het ontwikkelen van een nieuw soort kaasmes. Nou ja, kaasmessen wel te verstaan: iedere kaassoort verdient zijn eigen mes.


Wat volgde was een proces van nadenken, brainstormen, ontwikkelen en doorontwikkelen. Met niet één of twee maar met de beste en lekkerste kazen uit Europa. Uiteindelijk werden er vier bijzondere kaasmessen ontwikkeld.Pano met unieke bolgeslepen kartels

De Pano is een prachtig ontworpen kaasmes voor hardere kazen waar je ook brood mee kunt snijden. Essentieel tijdens de ontwikkeling was de keuze van de beste soort kartels. Moeten die golvend of meer getand worden? Lang of kort? Breed of juist heel fijn? Ook belangrijk was de hoek en de keuze voor een buigzaam of juist stugger lemmet.


Links- en rechtshandig te gebruiken

Het feit dat dit mes aan twee kanten snijdt is ook erg handig. Dit komst doordat de kartels aan beide zijden zijn geslepen. Dus kun je er zowel links- als rechtshandig mee snijden! Dat is een zeldzaamheid in messenland.


Broodmes Herder Pano


Handgevormd pruimenhouten heft

Bij Robert Herder maken ze messen nog altijd volgens de traditie met de hand. Zo ook de Pano, met veel vakmanschap, geduld en precisie. De uitvoering met een prachtig pruimenhouten heft in een mooie golvende lijn is een genot om naar te kijken. Het is helemaal met de hand gevormd en vervaardigd. Fijne olie geeft het heft de prachtige vlam van het pruimenhout. Perfect om mee te snijden, want het ontwerp is zo bedacht dat je vingers niet in de kaas komen.


Pano snijdt soepel door stevig brood en harde kaas

Bovendien maken de wijd uitstaande kartels van de Pano dat je er ook prima een stukje brood mee snijdt, daarmee is de Pano het ideale mes op de kaasplank. De Pano snijdt zonder probleem stokbrood maar ook zwaarder brood met bijvoorbeeld vruchten of noten. Korsten zijn geen enkele belemmering: de bolstaande kartels snijden perfect hardere kaassoorten. Kortom: de Pano is dé uitkomst voor alle kaas- en broodliefhebbers!