• Dalipassage 2
 • 7811DB EMMEN
 • Klantenservice: 0591-547631
 • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
 • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Het is weer de tijd van de asperge, ook wel het witte goud genoemd. In vele restaurants staat deze delicatesse normaal gesproken op het menu en de telers vinden goede afzet voor deze mooie groente. Alleen is dit jaar is alles anders: de restaurants zijn dicht, al zijn sommige restaurants nog open voor bezorgen en afhalen.


Dus omdat uit eten gaan er niet in zit, koken we thuis wat vaker extra lekker. Om beurten kiezen we een recept. Ook de kinderen kiezen en koken mee als dat kan, aangezien er verder toch niets te doen is hebben ook zij daar tijd genoeg voor. 

 


Verse asperges om te smullen

We eten dit keer asperges die we altijd halen van de teler in onze regio. Natuurlijk kun je prima asperges kopen in de supermarkt, maar vers geoogst van de teler zijn ze toch echt het lekkerst. Bovendien proberen wij zoveel mogelijk lokale ondernemers te steunen en als het kan zo rechtstreeks mogelijk te kopen van de producent. Leve de boerderijwinkel! Een eerlijk product en een eerlijke marge voor de boer.


Asperges kun je geschild kopen, ook bij de teler. Maar ik heb ook vrienden met een moestuin die ze zelf telen en dan moet je ze ook zelf schillen. Een goede dunschiller is daarbij onmisbaar. Wij gebruiken onze Molen dunschiller van Herder. Ligt perfect in de hand en in een mum van tijd heb je je asperges mooi gelijkmatig geschild. 


Schillen met de Molen dunschiller

Bij het schillen van de asperges komt de Molen dunschiller heel goed van pas. Met zijn eenvoudige maar goed doordachte uitvoering het beukenhouten heft en het vlijmscherpe snijblad is de Molen dunschiller een topper in zijn soort. Hij ligt goed en stevig in de hand, zo schil je allerlei groenten en aardappelen zonder moeite mooi dun. Bovendien zit er een handige ontpitter aan het lemmet.


 

Dunschiller Herder RVS


Deze dunschiller is ook verkrijgbaar in twee handige sets. Eén samen met het bekende Molen schilmesje en een kromme variant hiervan. De andere bestaat uit 3 Molen schilmesjes met deze dunschiller gratis! Zo kun je weer mooi een tijdje vooruit in de keuken.


Thuis uit eten in je eigen restaurant

We proberen dus om beurten een lekker recept uit en we dekken nu de tafel ook wat uitgebreider dan we normaal doen. Dan kom je erachter dat zoiets eigenlijk heel gezellig is. We zitten ook langer aan tafel, zelfs de kinderen, we drinken nog een glas en niemand heeft haast.


Asperges grillen met gebakken aardappels

Het basisrecept met asperges, gekookte aardappels, een ei, ham en botersaus hebben we al vaker op tafel gehad. Daarom kiezen we vandaag voor de afwisseling een andere bereiding. Asperges kun je namelijk ook grillen en dat is erg lekker. Samen met gebakken aardappeltjes wordt het weer om te smullen.


Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 1 kilo krielaardappeltjes
 • 50 gram roomboter ongezouten
 • 3 eetlepels milde olijfolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 15 gram verse platte peterselie
 • Een snufje grof zeezout
 • 1 kilo witte asperges
 • 1 bosje lente-uit
 • 4 eieren
 • Peper
 • ZoutBereiding:

 1. Zet de oven op voorverwarmen op 180 °C.
 2. Was de aardappeltjes, schillen hoeft niet. Wist je dat in de schil heel veel waardevolle voedingstoffen zitten? Snijd de aardappeltjes niet door.
 3. Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout in een kwartier gaar.
 4. Smelt de boter samen met de olie in een pan.
 5. Snijd de knoflook en peterselie grof.
 6. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen op een bakplaat met bakpapier.
 7. Gebruik een snijplank om de aardappelen op plat te drukken met bijvoorbeeld een mok.
 8. Verdeel de gesmolten boter, knoflook, peterselie, peper en het zeezout over de geplette aardappelen en meng het goed.
 9. Rooster de aardappelen ca. 1 uur in de oven knapperig en goudbruin. Schep ze af en toe om.
 10. Schil ondertussen de asperges rondom met de Molen dunschiller. Vanaf vlak onder het kopje rustig naar beneden en verwijder met een schilmes de houtachtige onderkant.
 11. Verhit een grillpan of barbecue en gril de asperges 5 minuten. Gril de lente-ui de laatste 2 minuten mee.
 12. Kook de eieren in 5 min. zacht, pel ze en halveer ze dan.
 13. Snijd de asperges en lente-ui schuin doormidden en meng ze in een kom.
 14. Verdeel de aardappelen, asperges, lente-ui en eieren over een grote schaal. Bestrooi het naar smaak met peper en eventueel zout.


Smakelijk eten!