• Dalipassage 13
  • 7811DA EMMEN
  • Klantenservice: 0591-227910
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

Brood met boter. Het is heel eenvoudig en als je het zo leest een beetje saai, maar niets is minder waar! Want zeg nou zelf, een stukje stokbrood met roomboter of kruidenboter, dat sla je toch niet af? Wist je dat kruidenboter ook heel makkelijk zelf te maken is? Maak eens een kruidenboter met een ander smaakje dan die standaard in de supermarkt ligt!


Varieer eens met kruidenboter

Bij een gezellige avond met vrienden of familie horen lekkere drankjes en hapjes. Zoals stokbrood of andere broodvarianten in mooie hapklare stukjes op tafel met tapenade of kruidenboter. Dat valt altijd in de smaak. Ook onze kinderen zijn dol op kruidenboter. Als we zo nu en dan gaan gourmetten mag een stokbrood en kruidenboter niet ontbreken op tafel.


Voor wie eens wat wil variëren met kruidenboter hebben we hier een drie heerlijke varianten die je in een mum van tijd zelf maakt!

Om je nog verder op weg te helpen staan onderaan ook nog een paar tips voor de meest schikte messen om alles zonder moeite te kunnen snijden en smeren.



Gebruik altijd zachte roomboter. Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Zo kun je het een stuk beter mengen met de andere ingrediënten. Zet de kruidenboter nadat je het hebt gemaakt terug in de koelkast zodat de boter weer wat harder wordt van structuur. Haal het 20 minuten voor je het op tafel zet weer uit de koelkast zodat het prettig te smeren is.

Je kunt deze kruidenboters 3 dagen in de koelkast bewaren.



Kruidenboter met pesto

Benodigdheden:

  • 125 zachte roomboter
  • Pesto
  • Zout
  • Peper


Een heel simpele manier om een lekkere pesto kruidenboter te maken is door 1,5 eetlepel pesto, zout en peper te mengen met 125 gram zachte roomboter. Die pesto-boter is niet alleen lekker op brood! Braad er maar eens een stukje kipfilet in of voeg tijdens het bakken een schep toe. Heerlijk!



Pesto, leuk en lekker om zelf te maken 


Kruidenboter met geroosterde knoflook

Benodigdheden:

  • 125 zachte roomboter
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie


Voordat je begint met de rest is het belangrijk om eerst de oven voor te verwarmen op 200°C.



Instructies:

  1. Pel de knoflookbol, maar alleen de buitenste laag, laat het witte velletje om de teentjes zitten. Snijd de uiteinden van de teentjes eraf zodat de bovenkant bloot komen te liggen. Met een molen schilmesje gaat dat perfect.
  2. Leg de bol in een stuk aluminiumfolie en sprenkel er olijfolie overheen.
  3. Vouw de folie dan samen maar een beetje losjes om de bol heen, zorg wel dat de bol afgesloten is.
  4. Rooster de knoflook 30 – 35 minuten in de oven of totdat de teentjes zacht voelen.
  5. Haal de velletjes van de teentjes af en doe ze in een kom. Prak vervolgens de teentjes fijn met een vork.
  6. Meng de boter met de knoflook.
  7. Hak de peterselie fijn en meng deze met de boter.
  8. Meng als laatste de citroensap erdoorheen.


Klaar om te genieten!


Kruidenboter met rozemarijn en tijm

Kruidenboter met een mediterraanse twist is weer eens wat anders. Heerlijk om gewoon om op een broodje te smeren, maar ook lekker bij vlees- of visgerechten of om er mee te bakken!


Benodigdheden:

  • 125 gram zachte roomboter
  • 1 eetlepel verse fijngesneden tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse fijngesneden rozemarijnblaadjes
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • Zout
  • Peper


Rozemarijn en tijm


Meng de tijm, rozemarijn, zout en peper met de roomboter in een kom. Voeg ook de rasp van de citroenschil en het sap eraan toe. Ontzettend snel en ontzettend lekker!


Geschikte messen

Herder maakt een aantal ambachtelijke tafelmessen, zoals dit tafelmes met heft van mooi kersenhout. Het is niet gekarteld maar je kan er prima broodjes mee snijden.

Tafelmes Herder Kersenhout


Een ander uitstekend mes is het Herder tafelmes met kartels en POM kunststof heft (kan gewoon in de vaatwasser) of beukenhouten heft. Het snijdt alle soorten broodjes perfect en is ook veilig door kinderen te gebruiken.

Tafelmes Herder POM

Tafelmes Herder Beukenhout


Glutenvrije broccolitaart

20 februari 2020

We gaan vandaag een heerlijke glutenvrije broccolitaart maken. Niet kant en klaar uit een pakje maar helemaal zelf gemaakt. Omdat één van de gasten vandaag glutenvrij moet eten maken we om te beginnen het deeg natuurlijk glutenvrij en uiteraard de vulling ook.


Glutenvrij koken begint met een schone keuken

Als je glutenvrij eten gaat bereiden is een schone keuken erg belangrijk omdat overal onzichtbare resten van de gluten uit tarwe kunnen zitten. Dus het werkblad, de snijplanken, pannen en dergelijke maar ook de messen en andere hulpmiddelen, zorg dat ze echt goed schoon zijn.


De glutenvrije ingrediënten voor dit recept zijn in de supermarkt te vinden in het speciale glutenvrije vak.



Bereiding van het taartdeeg:

  • Springvorm van 24 cm
  • 200 gram glutenvrije bloem
  • 100 gram margarine
  • 90 gram zuivelspread
  • 1,5 eetlepel koud water
  • 1 eetlepel blanke natuurazijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespunt zout


Meng alle ingrediënten en kneed het met koele handen goed door. Laat vervolgens het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C, onder-bovenwarmte.



Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie of braadboter
  • Royale scheut melk
  • Peper
  • Zout
  • Oregano
  • Geraspte kaas
  • Glutenvrij paneermeel (Als je ook glutenvrij brood eet maak je zelf heerlijk paneermeel door gedroogde brood kapjes in de keukenmachine te vermalen.)


Het fijn snijden van uien en knoflook en in kleine roosjes snijden van de broccoli gaat handig en snel met het Herder schilmesje, zowel verkrijgbaar in Carbonstaal en RVS.

Wist je dat Herder ook een groot keukenmes heeft? Van vlijmscherp carbonstaal net als het beroemde schilmesje. Dit grote keukenmes snijdt alle groenten maar is ook erg geschikt voor het snijden van taart. Zeker een hartige taart wil je graag mooi strak aansnijden. Dat lukt zonder moeite met dit keukenmes.


Keukenmes Herder Carbonstaal


Bereiding van de vulling:

  1. Kook de broccoli 7 minuten in water met zout en laat het daarna goed uitlekken.
  2. Fruit de fijn gesneden ui en de knoflook kort aan totdat het glazig wordt. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Doe de roosjes broccoli erbij en breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.
  4. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg. Bestrooi daarna de bodem met glutenvrij paneermeel en schep vervolgens de vulling in de vorm.
  5. Klop de eieren samen met de melk en wat peper en zout goed los en schenk dit over de vulling.
  6. Strooi als laatste de geraspte kaas er overheen.


Bak de taart 40 minuten af in het midden van de oven. Stel de temperatuur na 10 minuten bij naar 180°C.

Laat de glutenvrije broccolitaart na het bakken even 5 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.


Snijd de taart in mooie strakke punten met het grote keukenmes van Herder. Dat mes is superhandig in de keuken. Voor het snijden van alle soorten groenten maar dus ook voor taart. Eet smakelijk!


Inmiddels zijn we de feestmaand december alweer ruim voorbij. De start van een nieuw jaar staat voor veel mensen in het teken van de goede voornemens. Daarbij staat gezondheid dan vaak in het middelpunt.


Bewust bezig zijn met wat je eet en drinkt is goed voor je lichaam en je brein, zei ik eens tegen mijn puberzoon. Fout natuurlijk, want die populaire hap bij de overbekende fastfoodketen eet hij altijd heel bewust, was zijn gevatte antwoord…


Maar gezond leven hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Gewone Hollandse groenten passen heel goed bij een gezonde leefstijl.



Gezond en lekker eten is bij ons altijd de uitdaging. De keuze aan groenten, fruit, vlees, vis en vegetarische producten is zo groot dat het ook niet moeilijk is.


Gevarieerde groenten, lekker en gezond!


Sajoer boontjes: Zoet en licht pittig

Vandaag gaan we lekker, gezond en makkelijk koken met smaken uit de Indische keuken. We wokken kalkoenfilet en sperzieboontjes met een boemboe sajoer boontjes. Sajoer is een zoete en licht pittige met pinda. Je hoeft niet speciaal voor ingrediënten naar de toko want deze boemboe haal ik gewoon in de supermarkt.


Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram kalkoenfilet
  • Boeboe Sajour boontjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika of zoete puntpaprika
  • Zilvervliesrijst
  • Wokolie
  • Zout
  • Peper
  • Kipkruiden
  • Twee handjes pinda’s


En weet je wat ook om te smullen is? Vervang de boontjes door spruitjes en de pinda’s door pijnboompitjes. Zalig!


We snijden de groenten vandaag met ons scherpe Molenmesje. Het carbonstalen lemmet is weergaloos. Daarmee punt je snel de boontjes en ook het snijden van de andere groenten gaat zonder enige moeite. Wist je dat deze ambachtelijk gemaakte Molenmesjes ook verkrijgbaar zijn in RVS?


Sperziebonen kun je op 1001 manieren bereiden


Bereiding:

  1. Was de groenten en punt de boontjes en snijd ze midden door. Kook ze 10 minuten in water met zout. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn met je Molenmesje. Haal de zaadlijst uit de paprika en snijd deze in stukjes.
  3. Snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes en kruid het met peper en zout of, niet al te veel, met kipkruiden.
  4. Doe olie in de wok en bak de kalkoenfilet goudbruin. Voeg ui en knoflook toe als het begint te bruinen. Als de ui glazig wordt voeg de paprika toe.
  5. Gril de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter. Als ze goudbruin worden doe je ze op een bord, dan stopt het garen.
  6. Giet de boontjes af, laat even uitstomen en voeg ze toe in de wok.
  7. Voeg de boemboe pasta toe aan de wok volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer en meng het goed door elkaar zodat de boemboe goed oplost.
  8. Doe een deksel op de wok en laat het op een zacht pitje 5 minuten pruttelen onder af en toe omroeren.
  9. Giet de rijst af en laat het even nastomen indien nodig.
  10. Serveer het gerecht, rijst en de sajoer eroverheen, strooi wat pinda’s eroverheen. Kroepoek is ook altijd lekker hierbij.


Smakelijk eten!