Het gebruik van de oven bij de bereiding van een maaltijd is de laatste jaren flink populair geworden. We zijn hier thuis ook gek op een lekkere mix van groenten, vlees of vis, die samen met andere smaakmakers garen in een ovenschaal. Al die heerlijke aroma’s komen in de oven bij elkaar. Voordeel van bereiding in de oven is over het algemeen ook dat je veel minder vet eet.
Vandaag kiezen we niet voor vlees of vis maar voor een vega plaattaart van smaakvolle herfstgroenten en het is de honing die al het lekkers bij elkaar brengt.
We hebben wel wat groenten te snijden vandaag zoals wortels en pastinaak. Daarvoor gebruiken we ons Robert Herder keukenmes, de Zena Rex dunschiller en voor het fijnere werk een Molenmesje. Als je je Robert Herder messen vlijmscherp wilt houden is een wetbeurt zo nu en dan echt aan te raden. Dat kost heel weinig tijd en het resultaat is fantastisch. Speciaal voor het extra harde carbonstalen lemmet heeft Herder een keramisch wetstaal ontwikkeld.
Aanzetstaal Keramisch 360 Korrel
Aanzetstaal Keramisch 1000 Korrel
Traditionele wetstalen zijn alleen geschikt voor RVS-messen. Het veel hardere keramisch wetstaal van Robert Herder kent twee varianten, het verschil zit hem in de korreldichtheid. De keramische aanzetstaal met korrel 360 is voor het mes dat al een poosje niet is gewet, de aanzetstaal met korrel 1000 is voor de dagelijkse wetbeurt. Voor een superresultaat gebruik je beide.
Aanzetstaal Keramisch Duo 360/1000 Korrel
Herder heeft de twee korrel dichtheden gecombineerd in één wetstaal. Dat is superhandig. Als je beide kanten gebruikt bij het wetten, dus eerst blauw en dan wit, is je mes echt superscherp. Als je dagelijks wet volstaat het gebruik van de witte kant. Bekijk ons onderstaande filmpje als je wilt weten hoe je een mes goed wet.
Eet smakelijk!