• Dalipassage 13
  • 7811DA EMMEN
  • Klantenservice: 0591-227910
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

Drie variaties op kruidenboter

11 maart 2020

Brood met boter. Het is heel eenvoudig en als je het zo leest een beetje saai, maar niets is minder waar! Want zeg nou zelf, een stukje stokbrood met roomboter of kruidenboter, dat sla je toch niet af? Wist je dat kruidenboter ook heel makkelijk zelf te maken is? Maak eens een kruidenboter met een ander smaakje dan die standaard in de supermarkt ligt!


Varieer eens met kruidenboter

Bij een gezellige avond met vrienden of familie horen lekkere drankjes en hapjes. Zoals stokbrood of andere broodvarianten in mooie hapklare stukjes op tafel met tapenade of kruidenboter. Dat valt altijd in de smaak. Ook onze kinderen zijn dol op kruidenboter. Als we zo nu en dan gaan gourmetten mag een stokbrood en kruidenboter niet ontbreken op tafel.


Voor wie eens wat wil variëren met kruidenboter hebben we hier een drie heerlijke varianten die je in een mum van tijd zelf maakt!

Om je nog verder op weg te helpen staan onderaan ook nog een paar tips voor de meest schikte messen om alles zonder moeite te kunnen snijden en smeren.



Gebruik altijd zachte roomboter. Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Zo kun je het een stuk beter mengen met de andere ingrediënten. Zet de kruidenboter nadat je het hebt gemaakt terug in de koelkast zodat de boter weer wat harder wordt van structuur. Haal het 20 minuten voor je het op tafel zet weer uit de koelkast zodat het prettig te smeren is.

Je kunt deze kruidenboters 3 dagen in de koelkast bewaren.



Kruidenboter met pesto

Benodigdheden:

  • 125 zachte roomboter
  • Pesto
  • Zout
  • Peper


Een heel simpele manier om een lekkere pesto kruidenboter te maken is door 1,5 eetlepel pesto, zout en peper te mengen met 125 gram zachte roomboter. Die pesto-boter is niet alleen lekker op brood! Braad er maar eens een stukje kipfilet in of voeg tijdens het bakken een schep toe. Heerlijk!



Pesto, leuk en lekker om zelf te maken 


Kruidenboter met geroosterde knoflook

Benodigdheden:

  • 125 zachte roomboter
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie


Voordat je begint met de rest is het belangrijk om eerst de oven voor te verwarmen op 200°C.



Instructies:

  1. Pel de knoflookbol, maar alleen de buitenste laag, laat het witte velletje om de teentjes zitten. Snijd de uiteinden van de teentjes eraf zodat de bovenkant bloot komen te liggen. Met een molen schilmesje gaat dat perfect.
  2. Leg de bol in een stuk aluminiumfolie en sprenkel er olijfolie overheen.
  3. Vouw de folie dan samen maar een beetje losjes om de bol heen, zorg wel dat de bol afgesloten is.
  4. Rooster de knoflook 30 – 35 minuten in de oven of totdat de teentjes zacht voelen.
  5. Haal de velletjes van de teentjes af en doe ze in een kom. Prak vervolgens de teentjes fijn met een vork.
  6. Meng de boter met de knoflook.
  7. Hak de peterselie fijn en meng deze met de boter.
  8. Meng als laatste de citroensap erdoorheen.


Klaar om te genieten!


Kruidenboter met rozemarijn en tijm

Kruidenboter met een mediterraanse twist is weer eens wat anders. Heerlijk om gewoon om op een broodje te smeren, maar ook lekker bij vlees- of visgerechten of om er mee te bakken!


Benodigdheden:

  • 125 gram zachte roomboter
  • 1 eetlepel verse fijngesneden tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse fijngesneden rozemarijnblaadjes
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • Zout
  • Peper


Rozemarijn en tijm


Meng de tijm, rozemarijn, zout en peper met de roomboter in een kom. Voeg ook de rasp van de citroenschil en het sap eraan toe. Ontzettend snel en ontzettend lekker!


Geschikte messen

Herder maakt een aantal ambachtelijke tafelmessen, zoals dit tafelmes met heft van mooi kersenhout. Het is niet gekarteld maar je kan er prima broodjes mee snijden.

Tafelmes Herder Kersenhout


Een ander uitstekend mes is het Herder tafelmes met kartels en POM kunststof heft (kan gewoon in de vaatwasser) of beukenhouten heft. Het snijdt alle soorten broodjes perfect en is ook veilig door kinderen te gebruiken.

Tafelmes Herder POM

Tafelmes Herder Beukenhout