• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Glutenvrije broccolitaart

20 februari 2020

We gaan vandaag een heerlijke glutenvrije broccolitaart maken. Niet kant en klaar uit een pakje maar helemaal zelf gemaakt. Omdat één van de gasten vandaag glutenvrij moet eten maken we om te beginnen het deeg natuurlijk glutenvrij en uiteraard de vulling ook.


Glutenvrij koken begint met een schone keuken

Als je glutenvrij eten gaat bereiden is een schone keuken erg belangrijk omdat overal onzichtbare resten van de gluten uit tarwe kunnen zitten. Dus het werkblad, de snijplanken, pannen en dergelijke maar ook de messen en andere hulpmiddelen, zorg dat ze echt goed schoon zijn.


De glutenvrije ingrediënten voor dit recept zijn in de supermarkt te vinden in het speciale glutenvrije vak.



Bereiding van het taartdeeg:

  • Springvorm van 24 cm
  • 200 gram glutenvrije bloem
  • 100 gram margarine
  • 90 gram zuivelspread
  • 1,5 eetlepel koud water
  • 1 eetlepel blanke natuurazijn
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespunt zout


Meng alle ingrediënten en kneed het met koele handen goed door. Laat vervolgens het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C, onder-bovenwarmte.



Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie of braadboter
  • Royale scheut melk
  • Peper
  • Zout
  • Oregano
  • Geraspte kaas
  • Glutenvrij paneermeel (Als je ook glutenvrij brood eet maak je zelf heerlijk paneermeel door gedroogde brood kapjes in de keukenmachine te vermalen.)


Het fijn snijden van uien en knoflook en in kleine roosjes snijden van de broccoli gaat handig en snel met het Herder schilmesje, zowel verkrijgbaar in Carbonstaal en RVS.

Wist je dat Herder ook een groot keukenmes heeft? Van vlijmscherp carbonstaal net als het beroemde schilmesje. Dit grote keukenmes snijdt alle groenten maar is ook erg geschikt voor het snijden van taart. Zeker een hartige taart wil je graag mooi strak aansnijden. Dat lukt zonder moeite met dit keukenmes.


Keukenmes Herder Carbonstaal


Bereiding van de vulling:

  1. Kook de broccoli 7 minuten in water met zout en laat het daarna goed uitlekken.
  2. Fruit de fijn gesneden ui en de knoflook kort aan totdat het glazig wordt. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Doe de roosjes broccoli erbij en breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano.
  4. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg. Bestrooi daarna de bodem met glutenvrij paneermeel en schep vervolgens de vulling in de vorm.
  5. Klop de eieren samen met de melk en wat peper en zout goed los en schenk dit over de vulling.
  6. Strooi als laatste de geraspte kaas er overheen.


Bak de taart 40 minuten af in het midden van de oven. Stel de temperatuur na 10 minuten bij naar 180°C.

Laat de glutenvrije broccolitaart na het bakken even 5 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.


Snijd de taart in mooie strakke punten met het grote keukenmes van Herder. Dat mes is superhandig in de keuken. Voor het snijden van alle soorten groenten maar dus ook voor taart. Eet smakelijk!