We gaan vandaag een heerlijke glutenvrije broccolitaart maken. Niet kant en klaar uit een pakje maar helemaal zelf gemaakt. Omdat één van de gasten vandaag glutenvrij moet eten maken we om te beginnen het deeg natuurlijk glutenvrij en uiteraard de vulling ook.
Als je glutenvrij eten gaat bereiden is een schone keuken erg belangrijk omdat overal onzichtbare resten van de gluten uit tarwe kunnen zitten. Dus het werkblad, de snijplanken, pannen en dergelijke maar ook de messen en andere hulpmiddelen, zorg dat ze echt goed schoon zijn.
De glutenvrije ingrediënten voor dit recept zijn in de supermarkt te vinden in het speciale glutenvrije vak.
Meng alle ingrediënten en kneed het met koele handen goed door. Laat vervolgens het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C, onder-bovenwarmte.
Het fijn snijden van uien en knoflook en in kleine roosjes snijden van de broccoli gaat handig en snel met het Herder schilmesje, zowel verkrijgbaar in Carbonstaal en RVS.
Wist je dat Herder ook een groot keukenmes heeft? Van vlijmscherp carbonstaal net als het beroemde schilmesje. Dit grote keukenmes snijdt alle groenten maar is ook erg geschikt voor het snijden van taart. Zeker een hartige taart wil je graag mooi strak aansnijden. Dat lukt zonder moeite met dit keukenmes.
Bak de taart 40 minuten af in het midden van de oven. Stel de temperatuur na 10 minuten bij naar 180°C.
Laat de glutenvrije broccolitaart na het bakken even 5 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Snijd de taart in mooie strakke punten met het grote keukenmes van Herder. Dat mes is superhandig in de keuken. Voor het snijden van alle soorten groenten maar dus ook voor taart. Eet smakelijk!