• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Kapro: geitenkaas snijden zonder problemen!

01 september 2020

Kaas is een delicatesse naar de letter van het woord. Geen kaassoort is hetzelfde: hard, zacht, brokkelig, plat, bol of klein. Met één kaasmes al die verschillen in structuur en hardheid goed kunnen snijden is een onmogelijke taak. Robert Herder bracht de exclusieve Fromago lijn met vier kaasmessen van hoog niveau op de markt.


Fromago Kapro hèt mes voor geitenkaas

Eén van de prachtige kaasmessen uit die Fromago lijn is de Kapro: speciaal ontwikkeld voor het snijden van geitenkaas. De Kapro is het enige mes uit deze serie zonder kartels. Bij geitenkaas is het belangrijk dat het mes goed door de korst én de zachte binnenkant van de kaas komt. Daar zijn kartels niet geschikt voor.


Kaasmes Kapro


Toen ze bij Robert Herder de ruwe plannen voor het vervaardigen van een lijn kaasmessen gingen doorontwikkelen zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. Alle vooraanstaande kaassoorten die in Europa worden gemaakt zijn de revue gepasseerd. Met de uit vier modellen bestaande Fromago serie kun je die allemaal aan.


Kapro gaat moeiteloos door korst en kaas

Geitenkaasjes zijn over het algemeen klein en daar is uiteraard rekening mee gehouden bij de ontwikkeling van dit unieke kaasmes. Het lemmet van 8,5 cm is licht gebogen met een gladde snede en gaat moeiteloos door de delicate geitenkaas. Zowel de hardere korst van de kaas als de zachte binnenkant snijd je zonder enige moeite. Net als bij de andere messen uit de Fromago serie is het lemmet onder een hoek geplaatst ten opzichte van het heft zodat je hand niet in de kaas komt tijdens het snijden.Pruimenhouten heft is prachtig vlammend


Bij Robert Herder worden de messen nog altijd volgens de oude traditie met de hand vervaardigd. Zo ook de Kapro, met veel liefde voor het vak, geduld en precisie. De uitvoering met een prachtig vlammend pruimenhouten heft in een mooie golvende lijn is een genot om naar te kijken. Fijne olie geeft het heft die prachtige vlam van het pruimenhout.Fromago is een exclusieve serie van Robert Herder. Topkwaliteit op ambachtelijke basis. Ieder mes wordt handgemaakt van begin tot eind. Een aanwinst waar je heel lang plezier van zult hebben. Ook als cadeau is een Fromago mes heel geschikt voor de kaasliefhebber!