• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Mola: het mes voor zachte kazen!

01 september 2020

Kaas is een delicatesse naar de letter van het woord. Geen kaassoort is hetzelfde: hard, zacht, brokkelig, plat, bol of klein. Met één kaasmes al die verschillen in structuur en hardheid goed kunnen snijden is een onmogelijke opgave.Fromago Mola kaasmes ideaal voor zachte kaas

De exclusieve lijn Fromago kaasmessen die Robert Herder heeft ontwikkeld is echt uniek. Voor de verschillende soorten kaas een speciaal mes, dat vind je nergens. Geen frustraties meer bij de kaasplank, geen gehak of geplak. Gewoon zonder moeite een mooi stukje of plakje kaas afsnijden. Bovendien zijn deze messen nog eens erg mooi om te zien. Een sierlijk licht golvend design, een prachtig pruimenhouten heft. Kortom: een sieraad op tafel.


Geen geplak en kaas aan de vingers

De Mola is het kaasmes dat bedoeld is voor zachte kazen. Iedereen weet dat het snijden van zachte kaas een uitdaging is als je een mooi afgesneden stukje wilt dat niet in elkaar is gedrukt. Met een slecht mes druk je altijd te hard en plet je de kaas. Met je vingers moet je de kaas van het lemmet af pakken omdat het altijd plakt. Dat probleem is uit de wereld bij het gebruik van de Mola.


Kaasmes Mola


Serveren met de gevorkte punt

De Mola is speciaal geschikt voor zachte kazen vanwege het lange en smalle lemmet zodat kaas niet plakt. Snijden gaat moeiteloos dankzij de golvende tanden die aan één kant geslepen zijn. Het lemmet staat ten opzichte van het heft onder een hoek zodat je hand niet in de kaas komt bij het snijden. Met de gevorkte punt serveer je heel eenvoudig een stukje kaas zonder het vast te hoeven pakken. Dat is handig en voor je gasten en jezelf wel zo hygiënisch.


Een feest op de kaasplank

Ook mag de Mola gezien worden. Zo wordt je tafel extra feestelijk met bij de rijk gesorteerde kaasplank een mes dat een lust voor het oog is. Je gasten snijden probleemloos. De gesneden kaas staat extra mooi op de broodjes. Zo snijdt het mes aan twee kanten.Bij Robert Herder worden de messen nog altijd volgens de oude traditie met de hand vervaardigd. Zo ook de Fromago serie, met veel liefde voor het vak, geduld en precisie. Fromago is een exclusieve lijn van Robert Herder. Topkwaliteit van echte ambachtsmensen. Ieder mes wordt handgemaakt van begin tot eind. Een aanwinst waar

je heel lang plezier van zult hebben. Ook als cadeau voor de liefhebber van kaas is een Fromago mes heel geschikt!